Familia Vasilescu - Traditia Laptelui, dupa retetele bunicii de la

Salutări, iubitori de bun și gustos!

Noi suntem Alina, Sergiu si Sofia… baza echipei bucuroase de la ferma „Tradiția Laptelui-După rețetele bunicii”. Ferma noastra se afla in satul Stoiana, comuna Cornesti, judetul Cluj, la 40 km de Cluj Napoca.

Povestea noastră începe în vara lui 2018, când, pe atunci, viitorul meu soț, a hotărât să achiziționeze primele vaci din rasa Bălțată Românească. Aveam pe atunci în plan să producem lapte și să devenim furnizor către un procesator, insă viața ne-a condus spre ce ne aștepțam mai puțin. Primele 18 vaci au sosit si, din păcate sau din fericire, calculele de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, iar cantitatea de lapte produsă a fost prea mică pentru cei care urmau sa il preia.

In acel moment, eu, Alina, care scriu aceste rânduri, am propus în consiliul familiei să începem să prelucrăm propriul lapte. Am început aproape de toamna lui 2018, cu mari eforturi, demersurile pentru centrul de prelucrare. Retetele de baza le-am invatat de la bunica lui Sergiu si de atunci le-am imbunatatit si devoltat in functie de gusturile tinerelor familii care au ales pana acum produsele noastre. Povestea noastră continua de atunci în fiecare zi și noapte, rândurile scriindu-se de la sine.

Azi, suntem tot o familie tânără si ne bucurăm de privilegiul de a avea un copil crescut în natură, așa cum poate mulți ne dorim.

Si acum mai facem un pas si venim în întâmpinarea voastra cu produse lactate realizate exclusiv din lapte de vacă de la vacile noastre. Pe lângă produsele tradiționale, printre care caș, telemea sau brânză proaspătă de vacă avem și o gamă destul de bogată de specialități, de exemplu burduful aromat, care deja se află în topul dorințelor celor care au gustat produsele noastre.

E multa munca la ferma si echipa noastră e marisoara si functioneaza bine:

  • Sofia, mezina familiei și fermierul șef – in jurul ei s-a nascut acest vis si ea dicteaza orele la care dormim, avand doar 6 luni la momentul in care scriu aceste randuri :),
  • Sergiu administreaza ferma, are grija de lucrările necesare pământului și e cel care va aduce la usa produsele , in fiecare săptămână,
  • Alina, eu, pregatesc produsele si ma ocup de vanzare si comunicare,
  • Valentin, ingrijitorul vacilor noastre și a doua mâna dreaptă a lui Sergiu,
  • Ildy e ajutorul meu la prelucrarea laptelui,
  • Darius, viitor tractorist cu acte-n regulă și tânăr pasionat de agricultura și zootehnie,
  • Marian, responsabil de prezenta noastra in piața volanta din Apahida,
  • Claudia e responsabila de prezenta noastra in piata agroalimentară Hermes.

Suntem o fermă de familie, aproape toți cei de mai sus fac parte din familia noastră.

Hrana pe care o consumă vacile noastre e produsă exclusiv de noi: siloz din porumb, lucernă și fân. Astăzi, lucrăm aproximativ 150 ha in comuna Cornești și deținem toate utilajele necesare. Avem 40 de vaci acum.

Viața la fermă este plina si foarte activa. Pe lângă vaci crestem si porci, găini, o grădină de legume foarte bogată și o mică cultură de lavandă.

Visul meu este ca in timp să ne calcati pragul fermei și să va bucuri de o sumedenie de activități eductive si recreative. E important să știm de unde provine hrana pe care o puneti pe masa familiei, poarta noastra e deschisa si acum si sunteti bineveniti in vizita.

Va asteptam sa va alaturati la cutia noastra cu produse lactate,

Alina, Sergiu, Sofia și restul echipei