Roxana si Victor Sancu de la Sighisoara

Buna ziua,

 

Suntem Roxana si Victor Sancu, mici producatori ai sucurilor naturale GUGU. Locuim in Sighisoara, judetul Mures.

Suntem singurii producatori din Romania care nu pasteurizam (proces care trateaza lichidele la temperaturi foarte ridicate) sucurile, astfel reusim sa pastram o calitate superioara a produselor – aroma intensa a fructelor se resimte in produsele noastre iar continut ridicat de vitamine se pastreaza datorita modului de procesare a fructelor. Folosim dunstul traditional romanesc ca metoda de procesare, proces care se mai numeste si „bain marie”. Dunstul este un proces prin care se opreste fermentarea si oxidarea fructelor si legumelor, astfel reusim sa asiguram un termen de valabilitate de 18 luni pentru sucurile noastre.

Ca si ambalaj pentru sucuri folosim strict sticlele din sticla iar cutiile de carton in care ambalam sticlele provin din carton reciclat.

Fructele si legumele de care avem nevoie le achizitionam strict de la producatori din Romania. Pentru mere si pere colaboram cu o ferma pomicola din Reghin, iar pentru afine cu un mic producator din Gheorgheni. Rosiile pentru sucul de rosii provin de la un producator din Oltenia. Pentru a ne asigura de calitatea fructelor si legumelor tot ce achizitionam este insotit de certificat de conformitate, iar in cazul micilor producatori de certificatul de producator. Pentru a ne asigura de calitatea sucurilor fiecare lot produs are analiza de calitate ce poate fi pusa la dispozitie pentru oricine, la cerere.

Sucurile GUGU nu contin conservati, aditivi, zahar adaugat sau coloranti – practic imbuteliem mustul rezultat in urma presarii la rece a fructelor / legumelor.

Totul a inceput  din dorinta de a lucra pentru noi si in acelasi timp de a creea ceva unic. Vedeam cum zi de zi pe piata apareau produse noi (importate) pentru care nimeni nu putea sa iti dea garantia ca intr-adevar contin ceea ce scrie pe eticheta sau pe certificatul de conformitat, unele dintre acestea pretinzand a fi produse „bio” dar veneau ambalate in aluminiu sau in bag-in-box.
Astfel am demarat micul nostru proiect pentru un viitor mai sustenabil si mai curat in acelasi timp sustinand si alti producatori autohtoni prin achizitionarea produselor lor (fructe si legume).

Dorinta noastra este de a ajunge in cat mai multe case si de a schimba mentalitatea romanilor asupra modului de viata si a produselor naturale iar Cutia Taranului ni se pare un proiect cu oameni cinstiti care incearca sa isi castige painea oferind produse de calitate.

Va invitam sa degustati sucurile naturale GUGU!

Roxana si Victor