Maria si Stefan Szilagyi de la Chesau

Suntem familia Szilagyi Maria (60) si Stefan (62), din satul Chesau, comuna Mociu. Suntem unchii lui Ildi si Levente si de fapt locuim impreuna in aceeasi casa, dar cultivam parcele diferite de pamant.

Pentru mine (Maria) agricultura imi este cunoscuta inca din copilarie, cand, langa parintii mei (casa in care locuim in Chesau este casa parinteasca) am invat sa cultiv pamantul si munceam cot la cot cu parintii. Dupa casatoria cu Stefan m-am mutat in Cluj, unde ne petrecem si acum zilele friguroase de iarna. Dar in 1991 am mostenit o parte din pamantul parintesc si ca urmare a promisiunii facute tatalui meu de a nu vinde pamantul, am inceput sa vin din ce in ce mai des la tara si sa ingrijesc gospodaria.

Din anul 2000 sotul meu Stefan mi s-a alaturat in viata la tara si de atunci ne ocupam cu agricultura in mod activ, iar legumele le vindem in piata.

Pentru noi viata la tara continua o traditie parinteasca, traditie care ne este atat de draga, iar felul nostru de a ingriji pamantul este prin agricultura naturala si traditionala.  Suntem mandri de legumele noastre gustoase, sanatoase, crescute fara chimicale, exact la fel cum erau crescute de parintii mei dragi.