Laszlo si Iutka Gyurka de la Cluj Napoca (garbage)

Buna ziua.

Suntem familia Gyurka, formata din Laszlo, Iutka si fetele Andreea si Orsi. Suntem hostezeni clujeni din stramosi si suntem mandri ca facem aceasta activitate si ca putem continua traditia stramosilor nostri. Ne dorim sa invatam tinerii despre istoria hostezenilor si despre traditiile lor. Hostezenii sunt agricultori legendari ai Clujului – intotdeauna au avut marfa proaspata si de calitate ( legume si zarzavaturi, vin, lapte si bine inteles varza murata dupa o reteta traditionala), au stiut sa isi ingrijeasca pamantul si au fost respectati de-a lungul timpurilor.  Azi au mai ramas foarte putini agricultori hostezeni in Cluj – poate doar vreo 20 de familii daca nu si mai putin.

Terenurile noastre se afla in imprejurimile Clujului, dar pamantul pe care il lucram se afla in zona ce se numeste Fanetele Clujului sau Valea Fanetelor. Pamantul l-am preluat de la familie atunci cand ne-am casatorit in urma cu 24 de ani si de atunci il ingrijim cu respect si daruire, ne hranim familia cu ceea ce acest pamant ne ofera si putem sa oferim si altora sa se bucure de gustul traditional al legumelor si zarzavaturilor cultivate exact ca pe vremurile bunicilor nostri.

Pentru mai multe informatii despre noi va invitam sa ne vizitati pe pagina de facebook Legumicultura clujeana (in romana) sau Kolozsvári zöldségtermesztés (in maghiara).

Va asteptam sa ne vizitati si sa va bucurati alaturi de noi de ceea ce Pamantul ne daruieste,

Familia Gyurka