Familia Tudor de la Fantanele

Api_TIC - darurile albinelor la Bucuresti
nu se accepta inregistrari

Buna ziua,

Suntem familia Tudor – Ionut, Irina si Cornel – din comuna Fantanele, judetul Prahova, ne ocupam cu ingrijirea si cresterea albinelor, si ne spunem api_tic :).

Totul a inceput in copilărie când, eu, Cornel, mergeam – precum ursul  la stupină 🙂 – la un vecin stupar amator ca să-mi primesc porția de fagure cu miere.

După ce m-am săturat de “cerșit” delicioasa miere am hotărât că este timpul să cresc și eu albine și așa am cumpărat primii patru stupi, acum 13 ani. Dupa nenumarate intepaturi si umflaturi, mi-am data seama ca imi place si am mai cumparat doi stupi. Incet si sigur, am inceput sa deprind si tainele ingrijirii albinelor ghidat de un prieten apicultor cu experienta dar si zilele si noptile petrecute pe forumuri online, alaturi de alti internauti pasionati, in discutii despre albine. Dupa vreo 3 ani am decis, impreuna cu sotia, sa urmam si cursul de formare profesioala in apicultura si de atunci albina este parte din familia si viata noastra.

Dupa ce am adunat si mai multa experienta in tainele stuparitului, am inceput sa inmultim familiile de albine prin mijloace proprii, ajunand acum sa ingrijim 80 de familii.

Pastorim albinele in diferite locuri din țară. Mergem la lanurile de rapiță în împrejurimile dealurilor Budureasca după care urcăm la deal pentru a strânge inegalabilul nectar de salcâm. După ce trece salcâmul mergem in Dobrogea la floarea de tei și încheiem sezonul la floarea soarelui. Odată cu terminarea pastoralului ne retragem pe dealul de la Budureasca pentru a pregăti familiile de albine pentru următorul sezon iar către sfârșitul lunii septembrie ne întoarcem pe vatra stupinei pentru a ne pregati de iernat.

Ne bucuram sa ne implicam in povestea albinei, care este declarata, dupa cum stim, cea mai importanta fiinta de pe Pamant, fara de care viata noastra nu ar fi posibila.

Va invitam cu drag sa gustati din produsele oferite de albinele din stupina noastra,

Cornel, Irina si Ionut

PS: Iata si cateva imagini din stupina familiei noastre

Această prezentare necesită JavaScript.