Familia Tisca, Ferma Moecelu de la Moieciu de Sus

Buna ziua,

 

Suntem familia Tisca si locuim in Moieciu de Sus, judetul Brasov, la poalele muntilor Bucegi. Familia noastra are traditie in cresterea animalelor. Bunicii nostri, crescatori de animale, valorificau laptele iar produsele pe care le obtineau astfel le transportau cu caii peste munti, la Sinaia, la targul din domeniul regal al castelului Peles. Acestea se intamplau in 1930. Indeletnicirea a fost preluata de parintii nostri, avand marele avantaj ca regiunea noastra nu a fost colectivizata. Parintii nostri erau mari iubitori de animale – tata fiind un baci vestit in zona. Traditia merge mai departe in familiea noastra: suntem Gheorghe, Ioana si fiicele noastre Andreea si Valentina si acum gospodarim o micro-ferma proprie.

Avem 6 vaci cu lapte, vitei, porci, pasari de curte si cateva oi. Produsele pe care le facem provin din lapte muls de la vacile noastre. Toate produsele sunt realizate manual dupa retete traditionale ce se pierd in negura timpului, sunt naturale 100%, avand un gust si un aspect deosebit si sunt prelucrate in conditii de maxima igiena, intr-o camera de procesare avizata sanitar-veterinar de catre DSVSA Brasov – suntem in curs de certificare ecologica.

Vacile noastre pasc vara liber pe pasune iar pe durata iernii sunt hranite cu fan si otava de pe pamantul nostru, cosite si adunate manual. Pe pasune folosim gunoiul de grajd ca ingrasamant.

Pana acum am oferit produsele noastre turistilor, cunostintelor, prietenilor..

Ne bucuram ca putem sa impartim din ce avem cu dvoastra. Recomandam ca produsele noastre sa fie consumate cat mai proaspete si savurate cu pofta.

Va invitam sa gustati si dvoastra din produsele noastre cu gust autentic!

 

Familia Tisca