Familia Durbac de la Razoare

Bun găsit!

Noi suntem familia Durbac (de la stanga la dreapta in poza: fiica Ruscandra, fiul Tudor, Iulia, Cristian si fiul cel mic, Andrei) iar povestea noastră a început în 2004 când noi, Iulia si Cristi, ne-am unit destinele. Încă de la început am ales să trăim la țară, într-un sat liniștit și așezat de sub poalele munților Călimani – Ardan, judetul Bistrita-Nasaud. Acolo ne-am ocupat câțiva ani cu comerțul iar in paralel am cultivat legume si am crescut porci. Acest lucru ne-a dat satisfacția de a ne produce singuri o parte din hrana sănătoasa a familiei noastre si astfel am încercat sa ne extindem, motiv pentru care in 2013 ne-am mutat in Razoare, județul Mureș, unde ne-am construit o mica ferma și am continuat cu cultivarea legumelor si creșterea porcilor.

Am avut multe satisfacții dar si nereusite, însă asta nu ne-a împiedicat sa ne dorim si mai mult, așa ca in 2015 ne-am cumpărat si prima noastră văcuța, pe Suraia. De atunci lucrurile au căpătat un alt sens – eram extrem de mândri si încântați – atât noi cat si copiii – de modul simplu si curat de viață, deși eram priviți de către noii noștri consăteni ca niște ciudați. Oamenii de aici nu puteau înțelege de ce o familie tânără de absolvenți de studii superioare și cu copii aleg să trăiască la sat… și nici măcar într-o zonă mai populată a satului, ci la o margine, fără a dispune nici măcar de un drum pietruit!

Au urmat noi și noi provocări, am început să ne cumpărăm, încet si cu efort, utilaje agricole cu care să ne lucrăm pământul mult visat. Am fost blamați, invidiați și prea puțin susținuți sau apreciați, nici măcar de cei apropiați, dar asta nu ne-a înfrânat. Dimpotriva, ne-a ambiționat, am continuat și iată-ne astăzi si cu o ferma mică de 20 vaci cu lapte care reprezintă sufletul, trăirile și ambițiile noastre, hotărâți să va oferim și voua din bunătățile cu care de atâția ani ne creștem cei trei copii, ….

Vacile noastre petrec vara afara pe pasune, iar iarna le hranim cu fan de lucena si faina produse de noi in gospodarie.

Toate produse noastre sunt făcute de noi din lapte integral, curat si muls mecanizat de la vacile noastre.  Iulia se ocupa de pregatitul produselor, Cristi de lucrarile agricole si de vaci. Copiii, acum marisori, dau si ei o mana de ajutor in gospodarie.

Vă invităm cu drag să va alaturati noua, alegand produse curate și sănătoase, făcute cu pasiune și dăruire.

Vă mulțumim și vă promitem toată dăruirea și ambițiile care ne-au ajutat să ajungem aici!

Iulia, Cristi si copiii

 

Cateva poze cu vacile 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.