Eniko si Janos Gergely de la Gheorghieni

Buna ziua!

Suntem Janos si Eniko Gergely, locuim in satul Gheorghieni (comuna Feleacu) situat la 8 km de Cluj si suntem agricutori.

Povestea noastra incepe acum 20 de ani cand ne-am casatorit, sotul fiind nascut si crescut aici. Eu, clujeanca dornica de aerul curat, libertatea si farmecul satului, am ramas aici. Suntem multumiti cu viata noastra… nu e usor, dar ne aduce bucurii si satisfactii. Am inceput sa cultivam zarzavaturi, nu foarte multe, asa doar pentru noi, dar cu timpul ne-am extins si acum vindem produse din gradina in piata Mihai Viteazu din Cluj Napoca, de trei ori pe saptamana.

Pe pamant, in fiecare iarna inainte de arat, sotul meu duce guni de la oi, porci si gaini – ca sa fie gras – astfel zarzavaturile cresc frumos. Rasadurile le crestem noi in melegar. Dupa ce le transplantam le ingrijim si le sapam, manual si cu motosapa, ca sa creasca fericite. Rosiile le tratam cu produse din magazinul cu seminte pentru ca sunt gingase si sunt atacate foarte repede. Cand se fac gogonele, atunci le stropim cu zeama bordeleza. Recent am auzit de la alti producatori, prin intermediul Cutia Taranului, ca sunt diferite plante care daca sunt in preajma tomatelor atunci au grija „de sanatatea” lor. Vrems sa incercam si noi pentru obtine produse 100% curate.

In fiecare an avem strugurasi (coacaze rosii si negre) si zmeura gustoasa, iar din doi in doi ani avem fructe: mere si pere din soiuri vechi, dar gustoase. De ce nu in fiecare an? Pentru ca nu au fost tratati chimic pomii, niciodata.

Această prezentare necesită JavaScript.

Va asteptam sa gustati din produsele noastre,

Familia Gergely