Buna ziua,
Sunt Aurelian Lupu, ingier oenolog si povestea mea cu vinurile incepe dupa revolutie, cand bunicilor le-a fost retrocedat o parte din terenurile agricole: vie si arabil. Incepand cu anul 2002, an in care parintii mei au renuntat la serviciu, s-au axat pe lucrarea plantatiilor de vie, personala, dar au inceput si arendarea unor suprafete mici de teren. Atunci a incoltit in inima tatei infiintarea unei crame. In anul 2006 am ales sa urmez cursurile Facultatii de Agricultura, specializandu-ma pe domniul vinificatie. Aceasta alegere a fost benefica deoarece am inceput sa observ zonele sensibile, pe care trebuie sa le am in vedere, atunci cand doresc sa obtin un vin de calitate.
Din anul 2013, am preluat fraiele activitatii si am ridicat suprafata lucrata de la 3 la 5 ha, terenurile fiind arendate. Soiurile de vita de vie ingrijite fiind Feteasca regala, Aligote, Riesling italian, Pinot gris, Muscat Ottonel, Merlot, Chasselas, Muscat Hamburg si alte soiuri aflate in minoritate. Aprecierile venite din partea cumparatorilor fideli, m-au determinat sa continui acest proiect si sa-l duc mai departe.
Vinurile produse de noi imi poarta numele, in scopul de a fi un garant al calitatii lor. Acesta este produs din struguri obtinuti din parcele cu vita de vie lucrate de noi, in familie, doua parcele avand peste 50 de ani. Vinul care ajunge pe mesele dumneavoastra, trece obligatoriu prin etapa de maturare la butoi.
Pentru sezonul de vara, punem la dispozitia doritorilor, vin pelin alb si rosu, realizat cu pelin natural.
Realizarea lor se face in sistem casnic, dar practica obtinerii lor se imbunatateste an de an, incat sa obtin vinuri cat mai bune, care sa ofere experiente placute persoanei care alege sa le deguste si in special sa folosesc cat mai putin bioxid de sulf. In practica industriala, pe langa bioxidul de sulf, in vin se mai adauga si alte produse care sa impiedice eventuale depuneri ale vinurilor; vinul natural depune constant pe fundul recipientului in care este imbuteliat, in functie de mediul in care este tinut. In cantitate foarte mica, bioxidul de sulf impiedica absorbirea oxigenului in vin, ce ar conduce la stricarea lui, otetirea vinului si opreste temporar, pana la diminuarea lui prin aerare, a activitatii microorganismelor din vin.
Am satisfactia ca in fiecare an, noua productie este apreciata de clientii fideli, care, din propria initiativa, recomanda vinurile catre rude si prieteni.
Va invit cu drag sa degustati vinurile create la Crama Aurelian Lupu!
Aurelian