Ali si Florin de la Recea

Cutia cu minunatii din gradina "Colt de Rai" la Sibiu
ultimele locuri disponibile

Salut!

🙂

Semintele sunt ca si oamenii. Nu conteaza doar mostenirea genetica ci si modul si mediul in care cresc. In mediu steril, artificial, hranite cu chimicale si surogate si fortate cu hormoni cresc repede, anonim si arata bine, insa le lipseste „sufletul” si  gustul adevarat. Pe de alta parte, crescute cu dragoste in pamant sanatos, atinse de razele soarelui si ploi, hranite cu ce ne da pamantul, ne intorc inzecit stradaniile, rasplatindu-ne cu un gust desavarsit si nutrienti valorosi.

Noi suntem Ali si Florin, familia Toroczkai din Recea, judetul Brasov.

Iubim natura, iubim libertatea care ne-o da viata la tara si vrem sa impartasim cu voi pasiunea noastra – gradinaritul sanatos.  Dupa ani de cautari, am gasit coltul nostru de Rai la poalele muntilor Fagaras unde ne-am mutat in primavara anului 2016, lasand in urma, fara regrete, viata de oras cu rosiile de plastic din comert si legumele internationale de pe tarabe. Marele nostru  avantaj a fost ca terenul gasit a fost „odihnit”, necultivat de peste 8 ani, curat, fara pesticide si chimicale si faptul ca, fiind incepatori, nu am venit cu un bagaj de idei preconcepute si ne-am putut deschide catre  vechiul „nou”- permacultura, sincerul bio, ecologie, diversitate.

Placerea gradinaritului s-a transformat treptat in pasiune – am adunat in acest timp peste 165 de soiuri de rosii de toate marimile si culorile, descoperind ca fiecare soi are, ca si merele, gustul sau specific, inconfundabil, peste 50 soiuri de ardei, peste 9 soiuri de salata, 28 soiuri de vinete, 6 soiuri de bame, bobi, si alte legume, cunoscute sau mai putin cunoscute in zona noastra.

Fiecare semincioara a trecut prin mainile noastre, a fost semanata cu grija, privita cum germineaza, plantata cu drag si hranita sanatos cu hrana vie. Le-am facut din gradina noastra un camin confortabil si primitor, cu folie de mulcire si plasa antigrindina iar pentru fertilizare si protectie impotriva daunatorilor apelam tot la Mama natura – macerate din plante si alte „licori magice”.

Deoarece „Coltul de Rai” ne oferea un surplus foarte mare, ne-am alaturat programului Cutia Taranului si suntem pregatiti sa impartim cu voi din tot ce avem mai bun.

 

Iata cateva imagini din gradina noastra (anul 2017):

Această prezentare necesită JavaScript.

Va invitam sa gustati din produsele noastre!

🙂

Ali si Florin