Adriana si Vasile Lupu de la Casin

Buna ziua,

 

Locuim in Onesti, judetul Bacau. Pina in 1980 am locuit in comuna Casin, in casa primita de la parintii Adrianei, apoi datorita scolii copiilor si serviciului ne-am mutat in oras, insa nu am lasat in urma „viata la tara”.

Vasile e profesor de matematica la un liceu de prestigiu din oras – a imbinat bine matematica cu cultura plantelor, inca de mic. El fiind locuitor al satului Lupesti a avut pamint , satul fiind scapat de cooperativizare.

Adriana: am avut o disciplina care mi-a permis mai multa poezie, plimbandu-ma mult si repede pe harta si fiind considerata, din acest motiv, cea mai plimbareata profesoara. De mica am fost fascinata de flori, de mediu inconjurator, de natura in general. Am dorit si mi-a placut sa am tot ce-mi e necesar pentru hrana sanatoasa. Mama mea, o buna gospodina, a produs aproape tot in casa: mancare zilnica dar si preparate, produse traditionale de craciun, produse traditionale de paste, zacusca, muraturi, dulceata, sucuri naturale, compoturi, dulciuri de casa apreciate de toti cei care le-au savurat .

Noi cultivam legume, zarzavat, avem fructe, crestem pasari, porci si oi. Sotul meu a primit de la parinti o livada cu pomi fructiferi unde predomina prunul, si face o buna tuica de casa – avem tuica veche si de 30 de ani.

Sintem bucurisi sa va avem parteneri, sa va oferim din ceea ce avem, sa primim sugestiisa ne vizitati sa ne vedeti inlcusiv gradina cu legume si zarzavatur, mica ferma si gradina cu multe flori: de la gingasul ghiocel, lalele, zambile, narcise, magnolie, hortensie, trandafiri si multe altele, pina la crizanteme

Va asteptam cu mare drag,

Adriana si Vasile