Cutia Taranului creaza un flux continuu de produse si mancare, din sate catre orasele invecinate. Proiectul s-a nascut in 2012, este momentan activ in Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Arad iar in aceasta perioada se lanseaza si in alte orase. Invitam alaturi de noi tarani si mici producatori pasionati care au grija si sunt interesati sa dezvolte relatii sanatoase si sustenabile cu comunitatile lor.
Invitam taranii producatori sa creeze din produsele si mancarea lor “cutii” practice, diverse si interesante. “Cutiile” sunt listate pe websiteul Cutia Taranului unde persoane, familii din orasele invecinate pot sa le descopere si sa afle despre producatorii lor. Cei interesati sa primeasca (de obicei saptamanal) cutii pot sa se alature si astfel devin membri ai “cutiei”. Producatorii apoi livreaza “cutiile” direct membrilor lor, saptamana dupa saptamana. Pe langa “cutia” clasica care este aceeasi pentru toti membrii, producatorii pot sa puna la dispozitie produse suplimentare pentru a-si extinde oferta.
Cutia Taranului este diferita de vanzarea in pietele traditionale prin faptul ca serviciul “cutiei” creaza relatii de tip familial intre producator si membru. Incurajeaza producatorii si membrii sa lege relatii directe pe termen lung, relatii ce pot dura ani. Astfel de relatii ofera stabilitate pentru ambele parti. Membrii beneficiaza de mancare proaspata si de calitate, livrata direct la usa lor de catre un producator de incredere pe care il cunosc personal. Producatorii beneficiaza de un consum predictibil si constant al produselor lor, ceea ce se traduce intr-un venit predictibil si constant.
Ce face ca un producator sa fie potrivit pentru Cutia Taranului?
- Ai o relatie buna cu pamantul tau si cu munca pamantului.
- Oferta diversa de produse face posibila sa creezi o “cutie” completa si folositoare.
- Ai productie suficienta si continua indeajuns pentru a livra “cutia” regulat, cu o anumita frecventa stabilita.
- Traiesti in apropierea unui oras si ai acces la un mijloc de transport pentru a face livrarile personal.
- Te poti organiza: e nevoie sa mentii evidenta membrilor, sa mentii relatii bune cu acestia, sa planifici cresterea / cultivarea / realizarea produselor, sa impachetezi “cutiile”, sa planifici rutele de livrare, sa livrezi “cutiile” direct la usile membrilor
- Folosesti si esti confortabil cu tehnologia (email, Internet, Facebook).
- Esti un bun comunicator: in special cand incepem o noua “cutie” e nevoie sa comunici cu membrii noi si de asemenea de-a lungul anilor pentru pastrarea unei bune relatii cu acestia.
- Esti deschis si pozitiv in legatura cu un alt mod de a-ti oferi produsele catre cei care le consuma.
Ce face o cutie sa fie buna?
- Este PRACTICA: pune la dispozitia membrilor un continut interesant si folositor.
- Este ACCESIBILA: cutia creaza un venit pe care se poate baza producatorul. Cand o cutie are un pret corect producatorul ofera cutia membrului si primeste plata cu un zambet increzator.
- Este CONTINUA: livrarea regulata a cutiei creaza relatii. Cutia cu legume este livrata de obicei saptamanal, desi alt tip de cutie poate fi livrata o data la doua saptamani, lunar sau doar de cateva ori pe an.
- Este SEZONIERA: continutul cutiei se schimba odata cu anotipurile anului, ducand cu ea povestea anotimpurilor si povestea pamantului.
- Este de CALITATE: are o bun echilibru intre cantitate si calitate.
- Contine SURPRIZE: mici cadouri sau bonusuri neasteptate aduc un element de supriza si interes.
Vezi in acest scurt video ce spune Emilia (din familia Horvath,) unul dintre producatorii nostri, despre experienta lor la Cutia Taranului. Ei sunt membrii la noi incepand cu 2016.
Pentru a afla mai multe despre Cutia Taranului sau pentru a afla detalii despre cum poti sa iti oferi produsele prin intermediul proiectului nostru te rugam sa ne lasi un mesaj in formularul de mai jos. Vom fi bucurosi sa conversam, sa aflam mai multe despre tine si sa te ghidam in crearea si lansarea unei “cutii” alaturi de Cutia Taranului.