2% pentru Cutia Taranului

De mai bine de 6 ani, datorita proiectului Cutia Taranului, legume crescute traditionale ajung direct de la familiile de tarani, la usile celor care doresc sa manance mai sanatos. Ne-am dorit si reusim sa reinviem o relatie pretioasa, traditionala si de incredere intre taranii care cultiva si cresc mancare si cei ce traiesc in oras si se bazeaza pe mancarea cumparata pentru a se hrani. (detalii despre intregul proiect).

Proiectul continua si creste cate putin in fiecare zi.

In ultimii trei ani cutiile noastre s-au diversificat (avem acum si carne vitel, carne de porc, carne de pasare, lactate, prajituri, sucuri naturale) si am ajuns si in noi orase, pe langa Cluj Napoca si Bucuresti… iar povestea merge mai departe.

Daca si voi credeti si simtiti ca proiectul nostru merita sustinut, va invitam sa ne sprijiniti – si din fericire, aici in Romania avem o optiune simpla pentru a face asta: nu stim cati dintre dvs cunoasteti conceptul „2%”.

În Codul Fiscal există o prevedere prin care fiecare persoana care are venituri poate redirecţiona 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior (care oricum ajunge la stat) către o entitate non-profit (organizaţie non-guvernamentală) care servește o cauză cu care rezoneaza. Practic, in felul aceasta, alegeti dvs si nu Statul, modul în care să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. Nu va costă nimic si procedura e simpla!

Asociatia Fiinta Rurala (Rural Being) este umbrela sub care Cutia Taranului functioneaza acum. Directionarea celor 2% se face COMPLET GRATUIT – toti banii (nu exista comisioane sau tarife pentru aceasta) care vor fi virati de catre Stat din impozitele dvs, vor ajunge direct la noi si astfel vor sprijini proiectul Cutia Taranului sa creasca si sa implineasca tot mai mult din visul pe care am indraznit sa-l visam impreuna.

Asadar, daca va doriti ca tot mai multi tarani sa poata face parte din acest proiect si tot mai multe familii sa beneficieze de produse crescute natural, sprijiniti-ne!

Tot ce aveti de facut este sa completati un formular: declaratia 230 daca aveti venituri doar din salarii sau declaratia 200 daca aveti venituri si din alte surse si apoi sa-l depuneti sau sa-l trimiteti prin Posta la Administratia Finantelor Publice a localitatii unde aveti domiciliul.

Data limita pentru depunere a declaratiilor este 25 mai 2018. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati (la info@cutiataranului.ro) sau la telefon (0733 186 744 – Iulia).

Banii primiti de la dvoastra se vor cheltui pe:

  • vrem sa ajungem si sa adresam mai multi tarani producatori si mai multe orase – aceasta ia timp, informare, comunicare sustinuta, consultare,
  • continuarea extindetii platformei online,
  • ne dorim sa contribuim si sa crestem constientizarea suveranitatii alimentare in Romania.

Formularele le veti gasi pe link-urile de mai jos si le puteti tipari pentru a le completa atat dvs cat si alti membri ai familiei (care au venituri) sau alti cunoscuti.
Completarea e simpla: includeti date personale de identificare in partea de sus a formularului (sectiunea I, mare atentie la CNP, dupa acesta o sa fie validat formularul!) si o semnatura in partea de jos.
Informatiile privind sumele alocate vor fi completate de Administratia Fiscala. Datele despre noi le-am completat deja pentru dvs.

Asadar, va invitam sa ne sustineti activ – completati formularul si apoi depuneti-l sau trimiteti-l prin posta la Administratia Finantelor Publice de care apartineti.

Descarca de aici declaratia 230 (pentru venituri din salarii)
Pentru declaratia 200 (daca aveti venituri din alte surse decat salarii) va rugam sa ne contactati la info@cutiataranului.ro sau 0733 186 744 (Iulia).

Va multumim pentru incredere, implicare si pentru ca suntem impreuna in povestea Cutia Taranului!

Povestea merge mai departe! 🙂