Vreau sa primesc cutia mai rar, din doua in doua saptamani

Daca livrarea o data la doua saptamani (sau mai rar) e confortabila poate pentru dvoastra, nu functioneaza bine pentru producatori. Producatorii lucreaza din greu, isi planifica productia pentru intregul an, inclusiv pentru dvoastra, si incearca sa mentina in viata ferma, ceea ce inseamna ca nu functioneaza bine nici pentru dvoastra, deoarece daca ei nu vor mai avea o ferma sustenabila, produsele lor nu vor mai fi disponibile nici pentru dvoastra, pe termen mediu si lung.

Acesta este unul din motivele pentru care Cutia Taranului ofera cutii fixe la intervale de timp regulate: toata lumea primeste aceeasi cutie in acelasi timp; bineinteles, continutul variaza in functie de sezon si se pot adauga intotdeuna produse suplimentare, daca producatorul are disponibile. Cutia Taranului NU ESTE o sursa alternativa pentru cumparaturi de mancare sau pentru cumparaturi pe baza unei liste de cumparaturi.

Cutia Taranului ESTE o invitatie la o relatie alternativa intre producatorii de hrana si cei care mananca (dvoastra). Cu riscul de a ne repeta: credem ca relatiile bune stau la baza mancarii bune. Producatorii pot sa aiba grija de sol, ecologie si animale, producatorii sa aiba grija de cei care mananca hrana, iar cei care mananca hrana sa aiba grija de producatori.

Iata cateva idei practice pentru situatia in care nu puteti consuma toate produsele la cutia saptamanala:
– puteti imparti cutia cu un vecin / prieten / coleg de munca etc.: o saptamana o primiti dvoastra o saptamana o primesc dansii;
– puteti imparti continutul cutiei cu altcineva: primiti dvoastra cutia saptamanala si impartiti produsele cu vecini / prieteni / rude etc.

Cu siguranta ca pot fi si alte solutii, e nevoie doar sa le cautati.

Acest principiu se aplica pentru orice fel de cutie (lactate, carne) si pentru orice interval de livrare (lunar, o data la 6 saptamani etc.).

Va multumim ca aveti grija de relatia cu producatorul!