Despre Lista de Asteptare

Cand am pornit proiectul Cutia Taranului (~5 ani in urma) aveam un simplu website cu un singur producator. Nu stim daca o sa functioneze, daca oamenii vor raspunde la o vaga invitatie precum „legume proaspete pentru o familie de 3-4 persoane”. Oamenii au raspuns si cutia s-a ocupat foarte repede. In cateva zile cutia era plina si inca era multa lume interesata.

Proiectul incepea doar si noi nu aveam nici un instrument informational (gestionam manual o lista de membri intr-un tabel). Nu doream sa ne asumam in plus responsabilitatea administrativa de a gestiona o lista de asteptare. Le raspundeam oamenilor sugerandule sa stea aproape, sa urmareasca site-ul nostru si pagina de Facebook unde anuntam cand si la cine sunt locuri disponibile.

Nu eram pregatiti de raspunsul pe care l-am primit. Am inceput sa primim emailuri de la oameni care practic de implorau sa ii adaugam pe o lista de asteptare. Asadar, cand am ajuns sa construim sistemul informatic care sa sustina proiectul, am adaugat o lista de asteptare. De atunci, acea lista pentru care nu am vrut sa fim responsabili, a crescut in mod continuu.

Inainte sa spunem mai multe despre lista de asteptare si cum functioneaza aceasta vrem sa recunoastem si sa ne exprimam aprecierea pentru dvoastra, oamenii care s-au alaturat listei de asteptare. Este un gest care ne incalzeste sufletele, ne inspira si ne sustine. Ne spune despre faptul ca sunteti interesati de ceea ce incercam sa facem. Ne sustine sa spunem cu incredere noilor producatori ca sunt oameni acolo, care ii asteapta, dvoastra!, carora le pasa de ei si care doresc sa intre intr-o relatie pe termen lung in jurul mancarii.

Cand va alaturati listei de asteptare va adaugam intr-o lista de persoane interesate de Cutia Taranului intr-un anumit oras (nu este specific pentru un tip de cutie). Intr-o era in care comunicarea ne inunda din atat de multe directii, alegem sa comunicam sporadic, nu sa adaugam zgomot nenecesar in deja aglomeratele dvoastra inboxuri. Cele mai multe mesaje pe care le trimitem sunt sa va tinem la curent despre noi cutii sau locuri disponibile la cutiile existente. Daca nu sunt locuri disponibile nu prea o sa auziti de noi (pana la punctul in care o sa para ca nu mai suntem pe aici).

Oricum, suntem pusi intr-o situatie inconfortabila in aceasta perioada. Cererea pentru cutii este mult mai mare decat locurile disponibile. Asadar, cand apar locuri disponibile, acestea sunt ocupate foarte repede. De mutle ori, in momentul in care ajungeti sa va cititi mesajele primite de la noi, locurile care erau dispionibile atunci cand am trimis mesajul sunt deja ocupate (altii au fost mai rapizi decat dvoastra). Cand deschideti linkul trimis de noi si ajungeti pe site vedeti ca nu mai sunt locuri disponibile. Ne cerem scuze daca aceasta experienta creaza confuzie, insa nu stim cum sa va informam si sa evitam aceasta neplacere.

Cea mai buna solutie la situatie ar fi sa avem noi producatori si noi cutii. Suntem constant in cautare si comunicare cu noi producatori. Pana cand gasim noi producatori e nevoie sa va cerem sa aveti rabdare si intelegere (si poate, daca puteti, sa dati vestea cum ca suntem in cautare de noi producatori interesati de Cutia Taranului).

Multumim pentru interes.

Multumim ca ne-ati ajutat sa „cream aceasta problema”.

Multumim pentru rabdare cat timp noi incercam sa „o rezolvam”.

Multumim!

🙂

2 ganduri despre “Despre Lista de Asteptare

Lasă un răspuns