2% pentru Cutia Taranului

În Codul Fiscal există o prevedere prin care fiecare persoana fisica care are venituri poate redirecţiona 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior, adica pentru 2017 (care oricum ajunge la stat) către o entitate non-profit (organizaţie non-guvernamentală) care servește o cauză cu care rezoneaza. Practic, in felul aceasta, alegeti dvs si nu Statul, modul în care să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. Nu va costă nimic si procedura e simpla!

Asociatia Fiinta Rurala (Rural Being) este umbrela legala sub care proictul Cutia Taranului functioneaza. Directionarea celor 2% se face COMPLET GRATUIT – toti banii (nu exista comisioane sau tarife pentru aceasta) care vor fi virati de catre Stat din impozitele dvs, vor ajunge direct la noi si astfel vor sprijini proiectul Cutia Taranului sa creasca si sa implineasca tot mai mult din visul pe care am indraznit sa-l visam impreuna.

Tot ce aveti de facut este sa completati un formular cu datele dvoastra si sa semnati:

Pasul 1: Decarcati si tipariti formularul potrivit

  • Daca aveti venituri din salarii Declaratia 230 (click pentru a descarca).
  • Daca aveti venituri din alte surse Declaratia 200 (click pentru a descarca).

Pasul 2: Completati-l

Completati sectiunea I (datele dvoastra) si semnati (la finalul documentului). Pentru a salva timp si efort, datele asociatiei noastre sunt deja completate. Adauti o copie a CI dvoastra, capsati-o langa formular.

Pasul 3: Depuneti la ANAF

Pentru a depune formularul si copia CI puteti opta pentru una dintre optiunile:

  • mergeti la un ghiseu al Administratiei Finantelor si depuneti-l personal. Veti primi numar de inregistrare.
  • trimiteti-le prin posta cu confirmare de primire la Administratia Finantelor Publice de care apartine localitatea unde aveti domiciliul stabi. Consultati aici adresele postale ale birourilor locale ale ANAF – selectati fiecare judet pentru a vedea adresele directiilor judetene sau serviciilor municipale.
  • depuneti online, daca aveti deja acces la SPV ANAF (detalii despre asta aici).

 

Data limita pentru depunere a declaratiilor este 25 mai 2018 pentru veniturile din 2017. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati pe email la info@cutiataranului.ro sau prin formularul de contact.

Nu va costa nimic si inseamna atat de mult pentru noi!

Va multumim pentru sustinere, implicare si pentru ca suntem impreuna in povestea Cutia Taranului!

Povestea merge mai departe! 🙂

 

PS: Daca nu aveti venituri din salarii sau alte venituri si reprezentati o companie care este platitoare de impozit pe profit puteti sa ne ajutati. Vedeti aici cum.