Madalin si Dana de la Oinacu

Buna ziua,

Suntem  Madalin , Dana si pustiul nostru Denis, locuim in comuna Oinacu, langa Giurgiu.

Suntem impreuna de 9 ani. La inceput am incearcat sa fim o familie moderna, cu serviciu, dar din cauza faptului ca sotul meu era mai tot timpul departe de noi, deoarece el lucra ca taximetrist, am hotarat sa ne retragem la tara , sa ne dedicam mai mult familiei noastre si cresterii copilului.

Ne-ar fi placut sa avem in curte locul necesar pentru a avea o gradina cu de toate, dar pentru ca terenul pe care il aveam era foarte mic si deja aveam grajduri si alte anexe ramase de la bunii nostrii, am hotarat sa ne ocupam cu cresterea animalelor.

Din preocuparea noastra pentru alimentatie sanatoasa am ales sa folosim la minim produse din comert si primul pas a fost sa ne pregatim painea si produsele lactate, avand si resursele necesare pentru acestea  Incercand diverse retete am descoperit ca din lapte se pot face produse mult mai gustoase si sanatoase,decat cele cumparate, mai ales ca ale noastre erau naturale, fara E-uri.

Desi la inceput am fost foarte reticenti si in ceea ce priveste painea am descoperit ca lucrurile nu  stau chiar asa. Am ales sa invatam sa facem paine cu maia, pentru ca nu se foloseste drojdie, acesta fiind un mare beneficiu.

Painea cu maia, pastrata la frigider isi pastreaza prospetimea un timp indelungat. Atat aroma cat si  textura painii cu maia este cu mult superioara painii facute cu drojdie. Coaja painii este mai crocanta si miezul moale si aerat. Painea cu maia contine doar apa, faina si sare.

Painea cu maia are indicele glicemic mai scazut putand fi folosita cu mari beneficii pentru persoanele diabetice. La fel de bine poate fi introdusa in alimentatia copiilor mici si a persoanelor cu intoleranta la gluten.

Avand toate cele scrise mai sus noi ne propunem sa va oferim un meniu cat mai variat in ceea ce priveste painea si produsele lactate.

Dintre ele va amintim: lapte dulce, iaurt (simplu , cu fructe si cu bulgarasi de branza dulce), lapte batut, urda, crema de branza, iar pe langa sortimentele de paine cu seminte de: mac, susan, in, floarea soarelui, cu masline si nuci, va ajutam sa va amintiti de prajiturele copilariei cum ar fi: gofre, placinte, faguri, cornulete, saratele, tarte cu fructe si multe altele