Lucian si Lidia Dutu de la Popesti - Leordeni

Buna ziua

Suntem Familia Dutu formata din Lucian (38 ani), Lidia Roxana (35 ani) si cainele nostru Tito (buldog francez 5 ani) . Locuim in Popesti – Leordeni , la aproximativ 10 km de centru municipiului Bucuresti la casa , intr-o zona retrasa si plina de verdeata.

Povestea noastra este despre : mirosul painii calde facuta de bunica in test, despre mustatile albe lasate de spuma laptelui abea muls baut din oala de pamant , despre copilaria visurilor mele .

Ne-am dorit din totdeauna sa mancam cat mai sanatos din gradina noastra : ceapa , salata , diferite plante aromatice etc., dar si produse facute de mainile noastre si nu industrial .

Pasiunea pentru „painea noastra cea de toate zilele” a plecat de la ideile nastrusnice ale unui om carismatic , scolit in Franta – Iulian Dutu , nimeni altul decit fratele meu , care in anul 2010 a avut curajul sa se mute in Tara Hategului intr-un loc uitat de lume , un mic paradis verde si sa puna in practica un mic vis din copilarie – turtitafermecata.blogspot.com

Am inceput cu pasi marunti , intai o painica pentru noi, apoi pentru rude, prieteni si de 4 luni pentru un mic bistro cu stil din Bucuresti care serveste micul dejun si mancare la pachet.

Usor , usor cunoscutii au inceput sa se intereseze si de alte produse facute in gospodaria noastra , fara conservanti : dulceata de visine a Calinei – mama soacra , muraturilor dulci – acrisoare puse in beciul lui nea’ Ion – tata socru , verdeturi de la Branesti – tata Filimon .

Cu alte cuvinte : un om – o gradina – o paine – o traditie de familie apreciata de cunoscutii nostri si nu numai .