Iulian si Luminita Dutu de la Rau Alb

Suntem familia Iulian si Luminita Dutu – o familie de bucuresteni get-beget, avem 2 copii adolescenti, Costin si Maria si acum 4 ani am decis sa ne mutam intr-un sat micut din Tara Hategului, langa poarta principala de intrare in Parcul National Retezat. Aici am cumparat o bucata de teren ce avea o casa mandra acu’ vreo 100 de ani, din pacate devenita aproape o ruina intre timp. Am inceput sa o renovam iar de-a lungul celor 3 luni cat a durat renovarea ( inca neterminata ), am locuit intr-o rulota pe terenul nostru. Apoi, in pragul iernii lui 2010 am reusit si ne-am mutat in casa cea noua-veche. De atunci am inceput sa lucram si in gradina de legume. Mai avem si o mica livada ce ne asigura materia prima pentru gemurile, dulceturile si compoturile de fructe ce le facem peste vara.

In ceea ce priveste arta brutaritului, de 5 ani facem pâine taraneasca pentru nevoile familiei, placinte, dar si multe alte aluaturi dulci sau sarate. In niciunul din aceste produse nu folosim drojdie.

In anul 2010 am fost voluntar la o brutarie artizanala dintr-un mic sat francez unde plamadeam si coaceam zilnic cate 100 de paini cu maia. Asta ne-a dat curaj si a constituit un imbold important in demersul nostru de a locui la tara. Tot in 2010, din dorinta de perfectionare am absolvit cursurile de Brutar – Cofetar ale Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase.

Mai multe informatii despre noi puteti gasi pe blogul Turtita Fermecata si pe blogul La gura sobei.

Va multumim pentru incredere si sprijin !