0
LOCURI RAMASE
BIO Cutia taranului brutar - Cluj
la Cluj-Napoca
lista de asteptare

Marimi

~ 1.5kg de produse: 40 ron

Continut

BIO-Cutia  taranului brutar este livrata saptamanal si contine ~ 1.5 kg. de produse de panificatie si patiserie, din care 1 kg. paine integrala din faina de secara bio si 0.5 kg. de produse de patiserie ( placinte, clatite ), facute tot cu ingrediente provenite din agricultura ecologica.
    
Din experienta pe care o avem de cand facem parte din acest proiect ( chiar de la inceputurile acestuia, in 2012 ) am constatat ca cei mai multi dintre cei care au solicitat painea noastra, prefera painea integrala, densa, cu multe fibre, care sa nu sfarame si care sa se poata felia cat mai subtire. Astfel, painea pe care o veti primi va fi plamadita dintr-un aluat facut cu faina integrala de secara BIO, faina care provine din cereale cultivate in sistemul agriculturii ecologice in Romania. Aceasta paine este superioara din punct de vedere nutritional uneia facuta din faina de grau si va mai contine si seminte de floarea soarelui, de in si de chimen,  provenite tot din agricultura ecologica.
    
Pe langa paine, in cutie veti mai gasi si placinte, clatite sau gofre plamadite tot cu fainuri BIO si care pot fi dulci sau sarate sau care vor avea diferite umpluturi. In aceste cazuri folosim zahar brut, nerafinat BIO, oua BIO, ulei nerafinat ( presat la rece ) BIO, etc.
   

Cate ceva despre produsele facute de noi

Faina folosita, NU are adaos de aditivi, enzime, conservanti, afanatori, coloranti, amelioratori, emulsificatori, potentiatori de arome sau orice alte E-uri ori ingrediente artificiale / sintetice. Sarea folosita este sare de mare, nerafinata, neiodata si fara antiaglomeranti. Apa este de la unul din izvoarele din vecinatatea casei.

Celelalte ingrediente care se vor regasi ocazional in unele dintre produsele pe care le veti primi ( ceapa, rozmarin, cartofi etc. ) provin in general din gospodaria proprie (unde NU beneficiaza de nici un ingrasamant de sinteza), ci doar de gunoi de la oile noastre, care la randul lor sunt  hranite cu fanul si otava adunate din livada.
    
Pentru dospirea aluatului folosim maia matura si stabila, crescuta si perpetuata de noi din 2009, facuta din faina integrala de secara, provenita din agricultura biologica din Romania.

Pentru ORICARE din produsele noastre de panificatie, NU folosim VREODATA drojdie !
    
De ce am optat pentru  aceaste solutii: in primul rand am ales sa dospim painea cu maiaua plamadita de noi din faina integrala de secara si apa, pentru ca drojdia comerciala este o monocultura de microorganisme selectionate si modificate in asa fel incat industria panificatiei sa poata produce paine multa intr-un interval mic de timp, pe cand maiaua noastra naturala contine un “buchet” de astfel de bacterii benefice ce sunt prezente spontan pe bobul de cereale. Transformandu-l in faina intregrala, acestea vor ajunge in maiaua noastra dandu-i acel gust inconfundabil, pe care-l ni-l amintim cu totii din copilarie.

In acelasi timp, maiaua dospeste mult mai incet – painea noastra se face in cel putin 12 ore, astfel va avea proteina din gluten “sparta”, fiind mult mai digerabila pentru stomacul uman. Datorita consumului de paine produsa rapid ( in special cea din comert), numarul oamenilor afectati de intoleranta la gluten ( celiachie) se inmulteste pe zi ce trece.
    
In al 2-lea rand am ales sa lucram cu faina integrala bruta, macinata la o moara de capacitate mica din apropiere, pentru ca prin macinarea intr- o moara industriala la viteza mare, boabele de cereale sufera transformari majore care duc la o calitate net inferioara din punct de vedere nutritional a fainii obtinute si deci si a oricarui produs care are aceasta faina ca ingredient. Acest inconvenient este corectat de catre personalul morilor industriale, prin aditivarea si corectarea enzimatica a fainii, avand ca efect aducerea acesteia la parametrii optimi prin adaugarea unor ingrediente ce nu ar trebui sa se gaseasca in faina si care duc la un produs finit asa cum il stim cu totii in magazine.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca lista poate sa se schimbe in functie de ce Mama Pamant va hotara.

Suplimentare

Livrare

Joi